Restorativeyoga

Restorativeyoga

Hur kan vi hitta balans i den värld vi lever i idag: ständigt uppkopplade, tillgängliga, intrycksspäckade och på gång? Det handlar om återhämtning. Vi behöver alla vila, vara och pågå, utan prestation och ansträngning för att kroppen, sinnet och hjärtat ska kunna hinna ikapp. Syftet med restorativeyoga är maximal vila och återhämtning. Dit kommer vi genom att aktivera vårt lugn och ro-system i kroppen, det parasympatiska nervsystemet. När vi gör det, flödar lugn och ro-hormonerna och kroppen kan mysa runt i sig själv.

Vi bäddar ner oss i de olika yogaasanas som ofta är väldigt lika yinyogapositioner. Skillnaden är att du inte ska uppleva något motstånd i kroppen utan bara kunna slappna av. Fullständigt. Så vi fluffar upp där det behövs stöd. Vi ser till att kroppen stöttas symmetriskt, lägger tyngder på kroppen för att ytterligare slappna av och ser till att vi är varma och goa. Vi använder block, kuddar, bolster, filtar och ögonkuddar för att göra det så bekvämt som möjligt under de 10-20 minuter vi ligger i de olika positionerna. Läraren går runt och hjälper till att anpassa positionerna efter var och ens kropp och förutsättningar. Och du? Du låter kroppen pågå. Och du vilar.

Instruktör Restorativeyoga
Karin Chaikiat Sjödin

Karin Chaikiat Sjödin

Instruktör Yinyoga

Karin Chaikiat Sjödin

Karin Chaikiat Sjödin

Instruktör Yinyoga

Karin är lärare och har arbetat med både vuxenundervisning och inom grundskolan. Just nu arbetar hon som grundskollärare och njuter av möjligheten att få vara med när andra växer. Karin har en fot i den österländska filosofin och den andra i den västerländska, då hon vuxit upp med dubbla kulturer, den thailändska och den svenska. Karin har praktiserat yoga sedan 2000 (bla kundaliniyoga, ashtangayoga och yinyoga) och utbildade sig till lärare i yinyoga 2013. Via yinyogan ser Karin en möjlighet att förena den österländska filosofin med de fysiologiska underverken som de stillsamma positionerna gör med våra kroppar. Genom klasser i familjeyoga eller barnyoga kombinerar Karin sin erfarenhet av barn/ungdomar och yoga. Karin är utbildad bla av Magdalena Macweld och Angelica Henriksson.

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Tack!