Vinyasayoga

Vinyasayoga

är en dynamisk, flödande yogaform med ett flöde av olika yogapositioner som länkas samman bland annat med hjälp av andningen. Klassernas uppbyggnad är mycket varierande och utmanar dig både fysiskt och mentalt. Vinyasayogan ger dig ökad muskelstyrka, balans, smidighet och kroppsmedvetenhet.

På vissa pass kan vi kombinera  med en foam roller och flexband. Med foam rollern ger du kroppen massage av din muskulatur och bindväv (fascian) och med flexbandet kan vi komma åt att träna våra biceps.

 

Instruktör Vinyasayoga
Anna Ankarberg

Anna Ankarberg

Instruktör Vinyasayoga

Anna Ankarberg

Anna Ankarberg

Instruktör Vinyasayoga

Annas barndom var full av rörelse och energi, nästan aldrig hade hon ro att sitta still. Inte förrän hon vid drygt 20 års ålder provade yoga för första gången upplevde hon en träningsform som inte bara gav henne en fysisk träning utan även ett inre lugn och välbefinnande. Sedan dess, i snart 20 år, har Anna tränat Ashtangayoga för Charlotte Lindström som utbildades av Ashtangayogans förgrundsfigur Shri K. Pattabhi Jois. Under de senaste åren har hon byggt på med klasser hos flera olika lärare för att vidga sina vyer och inhämta inspiration för sin egen roll som instruktör. I början av 2016 gick Anna en yogalärarutbildning i Costa Rica och började sedan hålla i egna klasser. Vinyasayoga med Anna hämtar mycket inspiration från Ashtangayogan men i något förenklad och friare form. "Vi ägnar oss åt fysiskt krävande yoga-positioner i olika flöden men tränar samtidigt på att stilla vårt inre."

Monica Gustavsson

Monica Gustavsson

Instruktör Ashtanga- och Vinyasayoga, Pilates

Monica Gustavsson

Monica Gustavsson

Instruktör Ashtanga- och Vinyasayoga, Pilates

Monica har drivit Yogastudio Samadhi här i Strängnäs i 9 år och har alltid tyckt om att träna. Monica har under de senaste 25 åren utbildat sig inom och undervisat i aerobics, spinning, pilates, step up, core och body pump på gym. Sedan 11 år tillbaka är Monica licensierad Ashtangayogalärare och hon har även fortbildad sig inom yinyoga hos Magdalena Macweld. Monica åker kontinuerligt på utbildande resor och de resorna har fört henne bland annat till Indien, Thailand, Grekland Portugal och Aruba. Monicas främsta förebilder inom Ashtangayogan är Petri Räisänen och Maria Boox, för vilka hon tränat under åren. I Jönköping finns Hanna Larsson som inspirerat Monica att ha Vinyasayogaklasser, där Monica får använda sin erfarenhet av olika former av fysisk träning och yoga då hon sätter ihop klasser som ger hela kroppen styrka, balans och flexibilitet.

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Tack!