Yinyangyoga

Yinyangyoga

är inte någon ny yogaform utan mer ett sätt att beskriva det vi gör på en sådan klass och hur vi förhåller oss till det. Yin och yang är centrala begrepp inom den kinesiska filosofin. Yin och yang är varandras motsatser och kan inte existera utan varandra. Vi behöver en balans mellan yang (fart, prestation, värme, kraft) å ena sidan och yin (vila, varande, kyla, stillhet) å andra sidan.

På ett yinyangyogapass med Karin kombineras flödande och aktiva yogaasanas (yang) med stillsamma, passiva asanas (yin) med andetaget i centrum. Vi praktiserar medveten närvaro och skapar balans mellan aktivitet och vila. Vi arbetar både med yangdelarna av kroppen – musklerna och yindelarna – bindväv och leder. Vi gör stående, sittande och liggande asanas.

Genom att utöva yinyangyoga öppnar du upp och stärker din kropp. Du förbättrar din balans och din smidighet samtidigt som du lugnar ner ditt sinne och fyller kroppen med ny energi.

Instruktör Yinyangyoga
Karin Chaikiat Sjödin

Karin Chaikiat Sjödin

Instruktör Yinyoga

Karin Chaikiat Sjödin

Karin Chaikiat Sjödin

Instruktör Yinyoga

Karin är lärare och har arbetat med både vuxenundervisning och inom grundskolan. Just nu arbetar hon som grundskollärare och njuter av möjligheten att få vara med när andra växer. Karin har en fot i den österländska filosofin och den andra i den västerländska, då hon vuxit upp med dubbla kulturer, den thailändska och den svenska. Karin har praktiserat yoga sedan 2000 (bla kundaliniyoga, ashtangayoga och yinyoga) och utbildade sig till lärare i yinyoga 2013. Via yinyogan ser Karin en möjlighet att förena den österländska filosofin med de fysiologiska underverken som de stillsamma positionerna gör med våra kroppar. Genom klasser i familjeyoga eller barnyoga kombinerar Karin sin erfarenhet av barn/ungdomar och yoga. Karin är utbildad bla av Magdalena Macweld och Angelica Henriksson.

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Tack!