Karin tänker om snö…

Snön har bäddat in oss. Vitt, mjukt, fluffigt. Under gårdagens yinpass singlade snöflingorna ner från en mörk och generös himmel. Det var som att himlen liksom släppte ner sina stjärnor i form av detta mjuka. Vita. Inne i vår varma yogasal med snön och mörkret där ute önskade jag att vi kunde dra undan väggar och tak och befinna oss mitt i det vita, under den stora himlen. Och följa flingornas färd ner mot oss, notera var de landar, lägga märke till hur snön blir till vatten när den nuddar vår kropp. Ta emot snön med öppet och mjukt ansikte. Känna hur den stöttar upp kroppen, under oss, bakom oss, just där vi behöver. Ligga som i ett formgjutet moln. Som lockar in kroppen och sinnet i mjukhet och varande. Och bara ta emot.

Snöflingorna fick bli inspiration för passets prat. Hur snöflingorna på sitt individuella, egna vis singlar ner i gravitationens mjuka, tydliga famn. En efter en. Bredvid varandra. I sin takt. På sitt sätt. Själv. Och tillsammans med tusentals. Samtidigt.

Lite på samma sätt som det är för oss när vi yogar tillsammans. Vi skapar inget lätt fluffigt snötäcke som bäddar in världen i mjukhet, som snöflingorna gör.  Vi skapar mjukhet, kraft, tillit och tålamod. Detta, genom att vi var och en gör vår egen resa. Inåt i upplevelsen av det som är. I våra kroppar. I våra andetag. På vårt sätt. I vår takt.  Att vända sin egen blick inåt och att veta att de andra gör samma. Att befinna sig mitt i närvaro och hänföras av det unika i varje andetag. I varje snöflingas väg nedåt. Att andas ihop och bli medveten om just dina egna andetag mitt bland andras. Att låta gravitationen ta emot dig när du slappnar av. Och släpper. Och till sist landar. Bottnar.

Snö. Ta emot snöflingorna med öppet ansikte och låt dem bli en påminnelse om hur fantastiskt mjukt och vackert det blir i världen när vi gör våra egna resor, ihop med varandra, bredvid varandra. Men på våra egna sätt.

Allt gott,

Karin


Vad tänker du?

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.