Kundaliniyoga och meditation

Kundaliniyoga och meditation

Kundaliniyoga beskrivs ofta som yogans urmoder och har sina rötter i den tantriska traditionen. Kundaliniyoga passar dig som vill utmana dig själv lite mer.

Kundaliniyoga skapar en djupgående mental och fysisk balans om du utövar den regelbundet. Det är en aktiv och dynamisk yoga som lägger stor vikt vid sinnet. Ett pass består av en Kriya – en rad enkla men effektfulla övningar, meditation och mantrasång. Det finns pass för olika ändamål. Den här formen passar dig som vill gå vidare i ditt yogautövande, få ny energi och är nyfiken på yogans filosofi.

Hur går ett KundaliniYoga pass till?

Vi tonar in med mantrat ONG NAMO GURU DEV NAMO tre gånger. Mantrat betyder ”Jag hälsar den obegränsade kreativa kraften och den inre visdomen som för mig från mörker till ljus”.

Vi börjar med några uppvärmningsövningar som kan vara någon andningsövning och några mjuka rörelser för ryggen.

Yogapasset varierar beroende på syfte och tema.

Kundaliniyogapassen består av en serie övningar (1-30 st) som görs i en viss ordning för att uppnå en viss effekt. Yogaövningarna är oftast mellan 1-3 minuter långa, där det medvetna andetaget eller eldandning är bränslet för rörelsen och följs av en stunds varande i upplevelsen innan vi går vidare till nästa rörelse.

Yogapasset avslutas med vilande avslappning på cirka 10-15 minuter då effekterna från yogapasset integreras i hela dig.

Efter detta är det dags för någon form av meditation, för det mesta någon mantrameditation med rörelser eller speciella handpositioner så kallade mudras.

Vi avslutar genom att tona ut oss med The sunshine song: ”May the long time sun shine upon you, All love surround you, And the pure light within you, Guide your way on.” Vi stänger yogapasset med SAT NAM, som betyder ”Jag är sanningen” eller ”Sanningen är min identitet”.

Lotta hälsar er varmt välkomna in i kundaliniyogans värld!

 

Instruktör Kundaliniyoga
Lotta Dahl

Lotta Dahl

Instruktör Kundaliniyoga, Medicinsk yoga, Meditation

Lotta Dahl

Lotta Dahl

Instruktör Kundaliniyoga, Medicinsk yoga, Meditation

Lotta kommer från den andliga och konstnärliga världen med yoga, dans, meditation och energikroppsbalansering. Hon har undervisat i 40 år i dans och kundaliniyoga. Hon har jobbat runt om i världen och har lång erfarenhet av den andliga och fysiska kroppen. Lotta är utbildad som professionell dansare i Stockholm på Balettakademin och har jobbat som dansare över 14 år. Yogan är någonting som tidigt varit en del av Lotta och hon gjorde sin utbildning som kundaliniyogalärare på Deva center under ledning av Hari Kirn Singh. Efter sin utbildning fick hon den fantastiska möjligheten att studera kundaliniyoga direkt från mästaren Yogi Bhajan i New Mexico. Lotta är intresserad av att föra vidare kundaliniyogan och hennes egna erfarenheter av hur den andliga och fysiska kroppen kan vara lika medvetna och hur kundaliniyogan kan vara en kanal för att höja vårt medvetande.

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.