Medicinsk yoga

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är lätta, lugna och medvetna rörelser och passar de flesta med fysiska och psykiska begränsningar. Det är en mjuk och meditativ yogaform där andning, kroppsövningar och meditation kombineras. Vill du skapa mer balans i ditt liv och hjälpa kroppen att stärka sig själv? Medicinsk yoga passar också dig som är helt frisk och kan då föra dig närmare en medvetenhet om dig själv och din kropp och öka balansen i ditt liv.

Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform som framförallt används inom vården. Mer än 90 % av all forskning på yoga i Sverige är testad på Medicinsk yoga och över 156 sjukhus och vårdcentraler i Sverige använder det som behandlings- och träningsform.

Medicinsk yoga har visat sig ha positiva effekter för bland annat ryggproblem, högt blodtryck, hjärtproblem, stress, migrän, utmattning och smärtproblematik.

Yoga betyder förening eller balans och handlar om att skapa balans mellan kroppen, sinnet och själen. Yogan är ingen religion, det är en praktisk, fysik och mental träning för kropp och sinne.

Medicinsk yoga kan även utövas med stol för dig som har svårt av olika anledningar att sitta på golvet.

Instruktör medicinsk yoga
Lotta Dahl

Lotta Dahl

Instruktör Kundaliniyoga, Medicinsk yoga, Meditation

Lotta Dahl

Lotta Dahl

Instruktör Kundaliniyoga, Medicinsk yoga, Meditation

Lotta kommer från den andliga och konstnärliga världen med yoga, dans, meditation och energikroppsbalansering. Hon har undervisat i 40 år i dans och kundaliniyoga. Hon har jobbat runt om i världen och har lång erfarenhet av den andliga och fysiska kroppen. Lotta är utbildad som professionell dansare i Stockholm på Balettakademin och har jobbat som dansare över 14 år. Yogan är någonting som tidigt varit en del av Lotta och hon gjorde sin utbildning som kundaliniyogalärare på Deva center under ledning av Hari Kirn Singh. Efter sin utbildning fick hon den fantastiska möjligheten att studera kundaliniyoga direkt från mästaren Yogi Bhajan i New Mexico. Lotta är intresserad av att föra vidare kundaliniyogan och hennes egna erfarenheter av hur den andliga och fysiska kroppen kan vara lika medvetna och hur kundaliniyogan kan vara en kanal för att höja vårt medvetande.

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.