Nyfikenhet, pappersprassel och jullängtan

Julstämningen har landat i mig. Den där varma, glittriga, trygga känslan inuti kroppen. Med ett litet mått av nyfikenhet och pappersprassel. Med doft av hyacint, kardemumma, saffran och gran. Och. För mig alltid en längtan efter att komma nära mina kära. Finnas. Vara. Låta ögonkontakten få utrymme. Dela små leenden. Långa oxytocinframkallande kramar. Låta saker få ta sin tid. Inget sen. Bara nu. Bort med klockan. Undan med telefonen. Lata mornar med långa frukostar och något pratprogram på radion. Efter-frukost-kaffe i soffan framför brasan. Sena kvällar med filmfavoriter och ett berg av mandariner i sängen. Ljusa vinterpromenader med frostnupen näsa och röda kinder. Stjärnklara nätter som upplevs och inte sovs bort. Det längtar jag efter. Och yoga. Mjuk innerlig yoga som får bli som den blir. Kravlös. Närvarande. Kroppens kontakt med min orangea hemmamatta som hängt med i snart tio år, blir en signal till mig att lyssna på kroppen. För den vill berätta. Hur den mår. Hur den vill röra sig idag. Och jag ger mig tid att lyssna på det. Den yogan, den oplanerade, självskapade yogan, är min heligaste och härligaste yoga. Jag längtar.

Vill du få inspiration till egen julyoga? Här följer ett flöde av yinpositioner som du kanske tycker om. Och som alltid – känn dig fri på mattan. Fri att följa impulser. Rör dig om du vill. Var stilla om du vill. Känn dig fri att hitta nya, egna positioner. Fri att njuta av att bara vara en stund. Rör dig om du vill. Var stilla om du vill. Var mjuk mot dig själv. Och våga landa i yinyogans trygga famn.

Och du. Släpp…andas….mjukna…

God jul!
från Karin

Fjärilen

Sfinxen

Halv hund

Fisken

Framåtfällning

Liggande vridning

Happy baby

Stilla vila


Vad tänker du?

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.