September är snart här!

Sensommar. Eller tidig höst? Ja. Oavsett vad vi kallar det så är en årstidsskiftning på gång. Efter denna heta sommar känns svalkan som balsam. Kvällarna blir mörkare och mornarna så där septemberkrispiga så näsan och örsnibbarna blir kalla på hundarnas morgonpromenader.

Jag gillar det. Skiftet. Krispet. Det klara i himlen och det mörka när solen gått och lagt sig. Och det här med rutiner. Sommarledighet i all ära men det är något fint ändå när vardagen kommer som en lisa för mitt rutinälskande inre!

För jag gillar att ha lite förutsägbarhet i mitt liv. Jag tycker om att veta var, när och hur. Och nu när hösten är på väg hoppar jag nästan av lycka inuti när jag och familjen lägger vårt pussel. För en gångs skull är alla bitar på plats. Förutsättningarna att skapa en vardag där vi alla fyra har möjlighet att göra det vi behöver göra och vill göra för att må fint är där!

Om några veckor kommer vi säkert slita vårt hår i paniklösnings-mode, min man och jag, men just nu flyter allting på.

Och nu äntligen ser jag utrymme för det där lilla extra. Som ger vardagen guldkant och på sikt skapar ett hållbart balanserat liv. För jag ser luckor. För mig. Att göra det jag vill göra. Små små saker, som tillsammans bildar ett mönster. Ett mönster av näring för kropp och själ. För att hålla detta – mönstret som jag vet att jag mår så bra av – så behövs det disciplin. Mjuk tydlig disciplin där omtanke och varsamhet om mig själv ligger som grund. Jag har mina tricks för att få det att funka och lite kaxigt ser jag fram emot att, i vinter, titta tillbaka på hösten med ett leende på läpparna se att jag fick till det! Det där som får mig att må bra och vara mer av mig själv. För mig själv och för dom som är mig nära.

Många av dom som besöker Yogahuset Strängnäs berättar att det är en del i deras må-bra-prioriteringar. Att de längtar till den där stunden där de kan sjunka ner i soffan med lite te och småprat för att sen rulla ut mattan och bara vara. Att det ofta är den enda stunden i veckan där de bara kan få vara sig själva. Vara viktiga för sig själva. En del tycker om att planera veckans pass redan på söndagen, lägga upp en plan för klasserna under veckan. Andra tar det mer spontant och tar det när andan faller på.

Hur gör du? Vad längtar du efter? Vad behöver du för att få till det i vardagen?

Hösten hos oss är späckad av härligheter, både schemamässigt och i form av kurser och workshops. Jag hoppas innerligt att du finner näring, glädje, balans och utrymme hos oss!

Varmt varmt välkommen hösten. Och varmt varmt välkommen du, in till oss på Yogahuset!

Karin


Vad tänker du?

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.