Tillräcklig

Någon vecka plus dagar in på nya året. Hur känns det? Något mål? Bästa versionen av dig själv? Måste sticka ut hakan och bara säga nej…

Vad är den bästa versionen av dig? Hur vet du det och varifrån kommer den idén? Är det ett ihopplock och mischmasch av dig själv när du varit som piggast, starkast, gladast, öppnast, effektivast, mest närvarande, snyggast och piffigast? Är det det? I så fall är det lika dumt som att göra en bild av ett bästa jag utifrån andras personligheter. Ta lite av hens snygghet, hens styrka, hens gladlynthet och lite av hens och hens effektivitet och snabbhet. Glöm att det går, krokben AB.

Det som blir så jädra problematiskt här också tycker jag är att en aldrig vet när en är framme. Klart att jag kan bli lite bättre än! Det kan vi väl alla. Att alltid sträva är tufft, att alltid sträva åt något odefinierat är galet. Ett annat problem är ju att en kraschar så lätt då. För den bästa versionen av dig själv skäller väl inte på barnen? Eller gråter över spilld mjölk? Den bästa versionen av dig själv ligger väl inte bitter på soffan en halv dag? Och inte tusan har den bästa versionen av dig pms, stressproblem, sömnbrist, magsjuka och ett trist jobb?

Den bästa versionen av alla kraschar till sist. Ingen kan vara allt jämt. Ingen.

Jag skulle vilja utmana sägningen. Från ”bli den bästa versionen av dig själv” till ”bli den hela versionen av dig själv”. Hela dig. Med allt vad det innebär av öppna sår, höga toppar och djupa dalar. Där det finns rum för misslyckanden eftersom de blir bränsle till utveckling. Där det lämnas tid för att bara vara tillräcklig, utan strävan för en kort stund, vila. Där du upplever hela dig själv och lever genom hela ditt liv. Good and bads. Inget polerat eller tillfixat. Där du också upptäcker hur polerat allt du tidigare sett upp till kanske är. Får lite förankring i verklighet och dig själv, älskar dig själv och tror på ditt värde utanför prestation och yta, tuffhet och styrka.

Tillräcklig, pilla naveln en stund och vänd blicken inåt mot hela dig.


There are 2 comments

Vad tänker du?

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.