Två minuter eller två timmar?

Jag får ofta frågan:
– Du som är yogalärare, hur ofta yogar du?
Och jag svarar:
– Varje dag.
Och lägger stolt till:
– Alltifrån 2 minuter till 2 timmar.

För det är precis så det är för mig. Och inget är bättre eller sämre. För mig är yogan som består av tio andetag i en stilla tadasana, den enda solhälsningen som blev av på morgonen före skollämningen eller katt/ko-sekvensen medan pastan kokar, lika mycket värd som tvåtimmarsflödet i total ensamhet och fokus, som en koncentrerad ledd klass eller som en lång pranayama-sekvens.

Det är hur jag gör det som spelar roll. Hur min kropp och mina andetag för en liten stund är samma. Hur jag tar emot mig själv och min kropp. Med vänlighet. Tillit och tålamod. Varsamhet och nyfikenhet. Det är det som betyder nåt. Så. Ja. Jag yogar varje dag. Det är mitt löfte till mig själv. Ett löfte som inte är sprunget ur prestation; om att yoga si eller så länge, eller utföra den och den sekvensen, komma djupare in i nån position eller nåt annat som handlar om mätbara saker. Den är sprungen ur en omtanke om mig själv.

För att jag vet, genom erfarenhet, att det är hängivenheten som är grejen. Hängivenheten till mig själv och till att stanna till en stund. Varje dag. I 2 minuter eller 2 timmar. Oavsett skick. Jag dyker upp där på mattan. För min skull. Och upplever den omätbara kvaliteten av snällhet mot mig själv. För mig är det yoga. Varje dag.


There is one comment

  1. Lena

    Så bra beskrivet jag drar till med några ombes jag lärt mej hos er hemma eller kanske på ngt hotell nästan varje dag ☺️ Känner att det gör mej så gott hur lång tid jag än låter det ta??
    Och andningen den andningen den är viktig har jag märkt?

Vad tänker du?

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.