Yogahuset Strängnäs

Yogahuset Strängnäs

Vi på Yogahuset Strängnäs hälsar dig varmt välkommen in. Här fyller du på med lugn och ro likväl som energi och glädje! Vi erbjuder flera olika yogaformer och klasser, workshops, halv-och heldagsretreater. Vi kan också skräddarsy ett yogaevent för dig och ditt företag eller dina kompisar!

Välkommen hälsar  Monica, Lotta, Karin och Madeleine.

Våra yogainstruktörer
Karin Chaikiat Sjödin

Karin Chaikiat Sjödin

Instruktör Yinyoga, Vinyasa Flow, Restorativeyoga, Gravidyoga

Karin Chaikiat Sjödin

Karin Chaikiat Sjödin

Instruktör Yinyoga, Vinyasa Flow, Restorativeyoga, Gravidyoga

Karin är lärare och har arbetat med både vuxenundervisning och inom grundskolan. Karin har en fot i den österländska filosofin och den andra i den västerländska, då hon vuxit upp med dubbla kulturer, den thailändska och den svenska. Karin har praktiserat yoga sedan 2000. Hon har olika utbildningar i ryggsäcken och är också mindfulnessinstruktör. Karin håller klasser i yinyoga, restorativeyoga, vinyasayoga flow och familjeyoga. Karin leder yogaklasser med en tydlig intention om att lyssna mer på kroppen än på hjärnan och låta även de minsta, subtila, signalerna från kroppen få höras då hon uppmuntrar till att vända blicken inåt och vara uppmärksam på kropp och andetag. Karin vill förmedla en yoga där det är viktigare hur yogan känns än hur den ser ut. En yoga där de små förnimmelserna blir de stora upplevelserna när vi riktar vår uppmärksamhet mot dem. En yoga som följer livet och som kan finnas där som en boostande spark i baken när vi behöver det eller som en stor famn att vila i när vi behöver det. Humor, nyfikenhet och självkärlek är några av ingredienserna i den närande yogan á la Karin. Karin utbildar barnyogaledare via Barnyoga.com och håller kurser i mindfulness.

Lotta Dahl

Lotta Dahl

Instruktör Kundaliniyoga, Medicinsk yoga, Meditation

Lotta Dahl

Lotta Dahl

Instruktör Kundaliniyoga, Medicinsk yoga, Meditation

Lotta kommer från den andliga och konstnärliga världen med yoga, dans, meditation och energikroppsbalansering. Hon har undervisat i 40 år i dans och kundaliniyoga. Hon har jobbat runt om i världen och har lång erfarenhet av den andliga och fysiska kroppen. Lotta är utbildad som professionell dansare i Stockholm på Balettakademin och har jobbat som dansare över 14 år. Yogan är någonting som tidigt varit en del av Lotta och hon gjorde sin utbildning som kundaliniyogalärare på Deva center under ledning av Hari Kirn Singh. Efter sin utbildning fick hon den fantastiska möjligheten att studera kundaliniyoga direkt från mästaren Yogi Bhajan i New Mexico. Lotta är intresserad av att föra vidare kundaliniyogan och hennes egna erfarenheter av hur den andliga och fysiska kroppen kan vara lika medvetna och hur kundaliniyogan kan vara en kanal för att höja vårt medvetande.

Monica Gustavsson

Monica Gustavsson

Instruktör Ashtangayoga, Mysore, Postural yoga

Monica Gustavsson

Monica Gustavsson

Instruktör Ashtangayoga, Mysore, Postural yoga

Monica har drivit Yogastudio Samadhi här i Strängnäs i 9 år och har alltid tyckt om att träna. Monica har under de senaste 25 åren utbildat sig inom och undervisat i aerobics, spinning, pilates, step up, core och body pump på gym. Sedan 11 år tillbaka är Monica licensierad Ashtangayogalärare och hon har även fortbildad sig inom yinyoga hos Magdalena Macweld. Monica åker kontinuerligt på utbildande resor och de resorna har fört henne bland annat till Indien, Thailand, Grekland Portugal och Aruba. Monicas främsta förebilder inom Ashtangayogan är Petri Räisänen och Maria Boox, för vilka hon tränat under åren. I Jönköping finns Hanna Larsson som inspirerat Monica att ha Vinyasayogaklasser, där Monica får använda sin erfarenhet av olika former av fysisk träning och yoga då hon sätter ihop klasser som ger hela kroppen styrka, balans och flexibilitet.

Madeleine Löfgren

Madeleine Löfgren

Superadministratör och Rawfood-entusiast

Madeleine Löfgren

Madeleine Löfgren

Superadministratör och Rawfood-entusiast

Madeleine är ekonom och superadministratör som till vardags driver en redovisningsbyrå. Hennes hjärta bultar extra för gröna juicer, smoothies och raw food. Under 2015 utbildade hon sig till Raw Life Educator hos Erica Palmcrantz Aziz. Det är Madeleine som fixar förtäring vid Yogahusets workshops och retreats. "Jag tycker om hur min kreativa sida kan kombineras med alla möjligheter som gröna och hälsosamma råvaror ger!"

Anna Ankarberg

Anna Ankarberg

Instruktör

Anna Ankarberg

Anna Ankarberg

Instruktör

Annas barndom var full av rörelse och energi, nästan aldrig hade hon ro att sitta still. Inte förrän hon vid drygt 20 års ålder provade yoga för första gången upplevde hon en träningsform som inte bara gav henne en fysisk träning utan även ett inre lugn och välbefinnande. Sedan dess, i snart 20 år, har Anna tränat Ashtangayoga för Charlotte Lindström som utbildades av Ashtangayogans förgrundsfigur Shri K. Pattabhi Jois. Under de senaste åren har hon byggt på med klasser hos flera olika lärare för att vidga sina vyer och inhämta inspiration för sin egen roll som instruktör. I början av 2016 gick Anna en yogalärarutbildning i Costa Rica och började sedan hålla i egna klasser. Vinyasayoga med Anna hämtar mycket inspiration från Ashtangayogan men i något förenklad och friare form. "Vi ägnar oss åt fysiskt krävande yoga-positioner i olika flöden men tränar samtidigt på att stilla vårt inre."

Josefine Thunborg

Josefine Thunborg

Instruktör Soma move, Soma mind. Cert. Mammamagetränare

Josefine Thunborg

Josefine Thunborg

Instruktör Soma move, Soma mind. Cert. Mammamagetränare

Josefine Thunborg är certifierad MammaMagetränare och håller kurser, workshops samt personlig träning inom detta område. Josefines intresse för träning specifikt inriktad för mammor väcktes när hon själv gick igenom en tuff graviditet för några år sedan. Som träningsintresserad insåg hon att det saknades kompetens kring kvinnokroppen och träning i samband med graviditet. Hon är legitimerad sjuksköterska och genom sin erfarenhet i yrket finns stor förståelse för kroppens fysiologi. Josefine driver eget företag i Strängnäs med fokus på just mammor och träning. Nycklarna till en bra rehabilitering efter en graviditet är enligt Josefine andning, avslappning och fokus. Något som går hand i hand med Yogahusets verksamhet. Josefine har själv ett stort intresse för yoga och drömmer om att även kunna erbjuda gravidyoga och postnatal yoga i framtiden. ”Min dröm var att bli barnmorska. Jag är väldigt intresserad av allt som händer i och med kroppen under en graviditet. Men genom mina egna erfarenheter kom mitt fokus istället att rikta sig mot träning och hälsa som jag nu satsar helhjärtat på.”

Vi vill inspirera dig till

Yoga som livsstil

Yogahuset Strängnäs vill sprida yogans hälsoeffekter, både vad gäller kropp och själ. Vi vill inspirera till en hälsosam och hållbar livsstil genom yoga.

att möta dig själv

På Yogahuset känner sig alla hemma. Oavsett ålder, kön och träningsbakgrund möter vi oss själva, precis som vi är, på våra mattor i inspirerande lokaler. Här inne vågar du prova. Du vågar känna motstånd och medgång i din yoga under guidning av våra kompetenta och erfarna yogalärare. Du lär dig hitta dina egna gränser och lyssna på din kropp.

Anmäl dig

Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har skickat din anmälan. Om det inte dyker upp, kolla i skräpposten. Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna administrera din beställning. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.